Rechten voor de Natuur - Jessica den Outer

Schrijven

Hoe kun je een breed publiek kennis laten maken met een complex onderwerp zoals Rechten voor de Natuur? Het is onderdeel van mijn missie om juridische complexiteit te vertalen en mensen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de fascinerende verhalen achter deze wereldwijde beweging. Door het schrijven van boeken, artikelen en columns probeer ik de verhalen achter Rechten voor de Natuur te vertellen.

Op 21 maart 2023 vond de boeklancering van het veelgeprezen boek ‘Rechten voor de Natuur’ (Jessica den Outer, uitgeverij Lemniscaat) plaats. Den Outer dook in de verhalen achter de juridische emancipatie van kwetsbare ecosystemen in zeven landen – van de mystieke Whanganui-rivier in Nieuw-Zeeland tot het immense Amazone-regenwoud in Colombia. Het boek is een pleidooi voor Nederland om aan de slag te gaan met de Rechten voor de Natuur en laat zien dat iedereen zich kan inzetten. Na de grote lancering op 21 maart 2023 met o.a. Humberto Tan en Jan Terlouw is dit boek besproken in o.a. de NRC, FD, Trouw, Vrij Nederland en De Limburger.

Eerder schreef ik samen met Dr. Laura Burgers het compendium ‘Rechten voor Natuur: case-studies van zes continenten’ voor de Ambassade voor de Noordzee. Hier kun je het compendium bestellen. Ik droeg ook bij aan de boeken ‘Jongeren. Klimaat. Nu’ (Lemniscaat 2021), 'Voor altijd Jan' (The Optimist 2021), 'Narratives of the forest' (Elmo Vermijs 2021) en nog veel meer.

Ik schrijf ook meerdere artikelen. Een van mijn best gelezen artikelen is het pleidooi voor De Correspondent: Onze planeet leefbaar houden? Geef bossen en rivieren rechten

Je kunt mijn columns over Rechten voor de Natuur en mijn persoonlijke ervaringen voor het platform 'VanafHier' hier lezen.

Neem gerust contact met mij op voor samenwerkingen of ideeën:

Contact