Rechten voor de Natuur - Jessica den Outer

Schrijven

Ik schrijf artikelen, hoofdstukken in boeken, columns en mijn eigen boeken.

In 2023 zal het boek ‘Rechten voor de Natuur’ door uitgeverij Lemniscaat uitgebracht worden. Het is een boek vol voorbeelden en verhalen van Rechten voor de Natuur over de hele wereld. Van Moeder Aarde in Ecuador tot aan de Whanganui-rivier in Nieuw Zeeland. Het boek laat zien dat iedereen aan de slag kan met Rechten voor de Natuur, niet alleen juristen.

Eerder schreef ik samen met Dr. Laura Burgers het compendium ‘Rechten voor Natuur: case-studies van zes continenten’ voor de Ambassade voor de Noordzee. Hier kun je het compendium bestellen. Ik droeg ook bij aan de boeken ‘Jongeren. Klimaat. Nu’ (Lemniscaat 2021), 'Voor altijd Jan' (The Optimist 2021), 'Narratives of the forest' (Elmo Vermijs 2021) en nog veel meer.

Ik schrijf ook meerdere artikelen. Een van mijn best gelezen artikelen is het pleidooi voor De Correspondent: Onze planeet leefbaar houden? Geef bossen en rivieren rechten

Je kunt mijn columns over Rechten voor de Natuur en mijn persoonlijke ervaringen voor het platform 'VanafHier' hier lezen.

Neem gerust contact met mij op voor samenwerkingen of ideeën:

Contact