Consultancy - Jessica den Outer

Mobilsatie

Momenteel ben ik bezig met het opzetten van Stichting Rechten van de Natuur. Hiermee wil ik Nederland mobiliseren om de Rechten van de Natuur te erkennen. Onze visie is een toekomst waarin Nederland lokaal en nationaal voorop loopt in het erkennen en beschermen van de Rechten van de Natuur. Dat beogen wij door de burgerbeweging te mobiliseren, ondersteunen, en begeleiden met het pleiten voor de verankering van deze rechten in wet- en regelgeving. Zie Stichting Rechten van de Natuur

Ik bied sinds 2017 advies en ondersteuning bij de opzet van (internationale) strategieĆ«n en campagnes op het gebied van Rechten van de Natuur. Ik heb geholpen bij het ontwikkelen van projecten en campagnes voor organisaties over Rechten voor de Natuur, Ecocide, jongerenparticipatie, mobilisatie en andere (milieu)onderwerpen. Zo heb ik bijvoorbeeld bij CAN Europe een jaar lang een ā€‹ā€‹strategie voor jongerenbetrokkenheid en mobilisatie ontwikkeld en netwerk opgezet voor het SPARK-project (gefinancierd door EC-DEAR). Bij deze organisatie coƶrdineerde ik al het werk met betrekking tot jongeren en activisten.

Een belangrijk onderdeel van mijn missie is onderwijs, zodat ik huidige en toekomstige generaties alle kennis en hulpmiddelen kan bieden die ze nodig hebben om te pleiten voor een groene toekomst. Ik ben betrokken bij meerdere onderwijsprojecten. Ik ontwikkel curricula, geef gastcolleges aan studenten en begeleid onderzoeksprojecten. Zo heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van het eerste traineeship over de Rechten van de Natuur in NL, 'Maak de Maas de Baas' (IVN), en heb ik opgetreden als case broker voor het vak 'environmental justice' van de Wageningen Universiteit de afgelopen twee jaar.

Onderzoek is een integraal onderdeel van wat ik doe en ik schrijf rapporten, aanbevelingen en adviezen over verschillende kwesties. Ik heb bijvoorbeeld aanbevelingen geschreven aan de Irish Citizens Assembly over biodiversiteitsverlies over de Rechten voor de Natuur en ik help bij het schrijven van de jaarlijkse VN Harmony with Nature-rapporten voor de Algemene Vergadering van de VN.

Neem gerust contact met mij op voor samenwerkingen of ideeƫn:

Contact