Energietuinen Nederland verzorgt samen met het GroenOntwikkelfonds Brabant een Webinar over “Samen werken voor energie en biodiversiteit” op vrijdag 16 april van 11.00-12.30 uur tijdens de Landschapstriënnale.

Natuur en Milieufederaties: ”Recent onderzoek van Wageningen University & Research laat zien dat biodiversiteit in zonneweides verbeterd kan en moet worden. Ondanks de toenemende aandacht voor biodiversiteit en landschappelijke inpassing, lijkt het toch lastig om dit volwaardig te realiseren. Wordt het belang van biodiversiteit voldoende erkend? Wordt de schoonheid ervan wel gezien? Ontbreekt duidelijke wet- en regelgeving? Of is het juist mogelijk om de opbrengsten van zonneparken te benutten voor het realiseren van heel veel nieuwe natuur en biodiversiteit?”

Ik zal het juridische perspectief op dit vraagstuk presenteren. Arita Baaijens zal ingaan op de emotionele waarde van biodiversiteit en landschap, Alex Schotman (Wageningen University & Research) behandelt de ecologische waarde van biodiversiteit. Onder leiding van Evanne Nowak zullen we een discussie houden over deze 3 perspectieven.

Aanmelden kan via: https://www.natuurenmilieufederaties.nl/nieuws/energietuinen-mede-organisator-van-landschapstriennale/

Categories: Talks

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *