Een mooie mijlpaal in mijn carrière – ik heb bijgedragen aan een boek!

Op initiatief van Jongeren Milieu Actief werd een jongeren klimaat manifest opgesteld door zes politieke jongerenorganisaties. Samen vechten ze voor een klimaatrechtvaardige toekomst. Hun toekomst. Met negen actiepunten laten jongeren zien hoe het anders kan en moet.

Wetenschappers, journalisten en activisten laten in dit boekje zien dat ieder punt uit het manifest van levensbelang is. Er is geen tijd meer te verliezen. Jongeren roepen politici op om dit manifest voor klimaatrechtvaardigheid in het regeerakkoord op te nemen. Jongeren hebben geen keus. Politici wel.

Ik schreef een betoog in ‘Jongeren. Klimaat. NU‘ over actiepunt 8:

8. Bescherm de natuur

De mensheid is in haar bestaan afhankelijk van de natuur. De natuur is letterlijk van levensbelang, maar staat in Nederland onder druk, met negatieve gevolgen voor onze volksgezondheid en economie. Daarom wordt ecocide, het beschadigen of vernietigen van een ecosysteem, in het Nederlands recht opgenomen als misdrijf. De natuurgebieden in Nederland worden uitgebreid. (lees het complete manifest hier)

Het boek is hier te bestellen.

Uitgever: Lemniscaat. Met bijdragen van: Raki Ap, Robbert Bodegraven, Anne Chatrou, Rico Disco, Marjan Minnesma, Jelmer Mommers, Jessica den Outer, Donald Pols, Jaap Tielbeke, Jan van de Venis en Louise Vet.

Categories: Books